FRI LEVERING TIL BUTIK
*Få gratis levering til butik
Fragtfrit fra 599,-

Vi afsender om: 00:00:00

DKK SEK
Modetøj til drenge og piger

Rengøring af hvide sneakers: Sådan holder du dem hvide

Administrator Administrator 16. May 2019
Er dine hvide sneaks stadigvæk hvide? Nej? Så læs vores guide til hvordan du bedst holder dine sneaks hvide.
De hvide sneakers er et hit blandt os danskere – både til kvinder og til mænd. De giver nemlig et moderne og sporty look, og så kan du endda bruge dem året rundt. Dog kan kombinationen af hvide sko og det danske vejr være ganske udfordrende. En gåtur i byen på en regnvejrsdag eller et besøg på en festival med et helt nyt par sko – og de er alt andet end hvide. Heldigvis er der råd at finde. Du kan nemlig selv være med til at forlænge levetiden med jævnlig rengøring af dine hvide sneakers. Og endnu bedre er det, hvis du husker at imprægnere dem, inden du tager dem i brug.

Sådan rengør du dine sko

Det er ganske simpelt at vaske hvide sneakers, og det er noget, du sagtens kan gøre derhjemme. Du kan gøre det på flere måder. Du har muligheden for at åbne dit køkkenskab og kigge på de produkter der står derinde, eller du kan investere en lille smule i produkter som er udviklet til formålet

Vask dine sneaks med produkter fra skabet


Start med at blande cirka en halv deciliter sæbespåner med to liter vand. Herefter kan du hælde lidt af sæbevandet i en mindre skål, så dine snørebånd kan ligge i blød et par timer. Dyp en skuresvamp i sæbevandet og skrub på oversiden af dine hvide sneakers med den bløde side af svampen. Her er det en god idé at arbejde fra toppen af skoen og ned mod sålen. Og husk ikke at dyppe selve skoen i sæbevandet, så den bliver helt gennemblødt.

Når du er færdig med oversiden af dine hvide sneakers, er det sålens tur. Her kan du med fordel tage den grove side af svampen i brug til at skrubbe kanten af sålen. Til sidst tørrer du dine hvide sneakers af med en ren, opvredet klud, og stiller dem til tørre ved stuetemperatur. Vær opmærksom på, at det kan tage helt op til et døgn, før de er helt tørre.

Snørebåndene kan du også putte i en vaskepose og vaske i din vaskemaskine. Hvis de ikke er blevet helt hvide første gang, kan du blege dem i en kloropløsning og vaske dem igen.

Vask dine sneaks med special produkter


Videoen viser hvordan du gør det. Men der findes produkter på markedet som gør det nemmere at vaske dine sneaks. Og det gode ved disse produkter er naturligvis at de er soecielt udviklet til at vaske og pleje dine sneakers. Men det åbner også nogle muligheder i forhold til at du kan have dit "vaske kit" med på farten.

Crep protect som er udgangspunktet i videoen ovenfor har blandt andet udviklet et smart rejsekit, vipes og imprægneringsspray som ingenting fylder. Du kan se et udpluk af deres produkter herunder.


Hvordan vasker man sneakers i vaskemaskinen?

Ønsker du derimod en endnu mere simpel løsning, så kan du smide dine sneakers i vaskemaskinen. Det er dog vigtigt at bemærke, at det ikke er alle sko, der er egnet til at putte i vaskemaskinen. Når du vasker dine sneakers i en vaskemaskine, skal du være opmærksom på, at det generelt ikke er godt for skoen, da det slider en del på materialet. Du bør derfor først vaske dem i maskinen, når øvrig rengøring ikke er nok. Typisk er det sneakers i stil med ovenstående, der egner sig til maskinvask. Men hvis du har et par hvide sneakers i kunstlæder, laklæder eller ruskind, bør du ikke vaske dem i vaskemaskinen. Du risikerer blot, at de bliver misfarvet eller ødelagt.

Sådan gør du:
1) Start med at fjerne det værste snavs
2) Fjern eventuelt snørebåndene og tag sålen ud
3) Læg skoene i en vaskepose, så du skåner dem mest muligt
4) Vælg et kort program eller en skånevask – lave omdrejninger og højest 30 grader
5) Lad dine sko lufttørre – eventuelt ved en radiator. Put dem aldrig i tørretumbleren

Er det ikke helt nok?

Hvis du ikke er helt tilfreds med resultatet efter rengøringen af dine hvide sneakers, kan du tage skrappere midler i brug.

Du kan eksempelvis behandle dine hvide sneakers med skohvidt, hvis de har fået rifter eller slidmærker. Skohvidt dækker nemlig mindre skader. Er det derimod sålen, der ikke er blevet pæn og hvid igen, kan du prøve kræfter med tandpasta og en gammel tandbørste. Husk også altid, at et par nye snørebånd kan gøre underværker, når de gamle hvide sneakers skal blive fine som ny igen.

Sidst men ikke mindst er der selvfølgelig også professionel hjælp til rengøring af dine hvide sneakers. Der er et væld af specialprodukter til rengøring, rens og vedligeholdelse, og derudover tilbyder mange skomagere at damprense dine sneakers. Der er derfor gode muligheder for at få dine sneakers til at blive helt hvide igen.